3 weken Mexico was het plan, een week met mede reisfanaat Claudia, Wonderlijk Werken ontmoeten en daarna alleen rondreizen. Dus dacht doe eens gek en zocht naar meditatie en yoga retreats in Yucatan, Mexico. Ik vond er een in Rio Largatos, een klein vissersdorpje. Ik wilde graag al de toeristen gebied tijdens de vakantie tenminste een paar dagen vermijden dus klonk goed.

Dus verder lezen: Astanga yoga, lachyoga, meditatie en fire ceremonie. Klonk niet slecht, yoga en meditatie prima dat lukt me wel. lachyoga, beetje twijfels daarbij en fire ceremonie klonk interessant. dus geboekt.

Het was zover, drie lokale bussen verder, halve dag reizen tussen alleen Mexicanen was vermoeiend maar de moeite waard.

De kennismaking aardige mensen en eerste yoga en meditatie gingen goed. Zelfs de lachyoga overleefde ik als introvert. Bij het eten ging het even mis. Iedereen die mijn blog leest of me kent weet dat rijst een van de weinige dingen is die ik niet eet. En ik bedoel echt NIET, zelfs erom eten is een opgave. Dus ik vroeg bij de bestelling om de rijst te vervangen voor frites. De yoga instructrice vroeg hetzelfde. Ik had erge trek dus verheugde me al op mijn vis al diablo (zeer pikante vis)!

Tot mijn schrik was de rijst midden op het bord gezet naast vijf zielige frietjes en wat groente en mijn vis. Maar verbazend was dat de yoga instructeur wel alleen frites kreeg en geen rijst. Zij wel dacht ik!

Dus alles ver van de rijst gegeten, wat betekende met honger naar bed! ;-( Ik weet ik mag het geen honger noemen, maar trek in onze Westerse maatschappij……

Volgende ochtend op een banaan en thee lach yoga en meditatie. Gelukkig kwamen toen de shakes, heerlijke shakes voor we aan de slag gingen met Astanga yoga. Uitgehongerd begon ik daarna aan mijn hotcakes als ontbijt. Het hele weekend ben ik door alle activiteiten niet meer die honger kunnen stillen met de drie maaltijden per dag.

Les van de dag zorg dat je snacks meeneemt naar zo’n retreat ookal zijn alle maaltijden inbegrepen!

Please follow and like us:
Categorieën: Bloghet leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *