Een gastblog door Alet Santman

Bits, bytes en brein

Deze blog zou eigenlijk gaan over hoe ik, van de generatie typemachines, digitaliseer. Maar leuker vind ik het om mijn 750 woorden te wijden aan een onderzoek naar bewustzijn en de mens. Ondanks de beperkte ruimte gaan we meteen voor de meest wezenlijke vraag: wie ben ik? Deze vraag was in wanhoop geboren en heeft mij minstens mijn halve leven bezig gehouden en leverde mij vele avonturen en een verruimde blik. Maar het duurde nog wel 19 jaar voordat ik diep diep tevreden was met de antwoorden en me eindelijk thuis begon te voelen bij mezelf en in deze wereld. In diezelfde 25 jaar is de computer ontstaan en de digitale wereld volop aanwezig in onze dagelijkse realiteit.

Als we onszelf zouden vergelijken met computers: wat is dan onze hardware en wat onze software?

Laten we er eens vanuit gaan dat ons fysieke lichaam de hardware is: onze hersenen, onze organen, het vasculair systeem, het musculaire systeem en het zenuwstelsel. Wat is dan de software? Wie of wat stuurt de hardware aan en welke programma’s draaien er? De opvoeding, de kennis uit boeken en religie? Het massa bewustzijn of jij? En wie of wat ben jij dan? ‘Bewust zijn’ . Toen ik  een half leven geleden, mijn onderzoek begon naar mijn hardware en software, heette dat voor mij anders. Het luisterde naar woorden als shiatsu, boedhistische trainingen, afrikaanse dans en Inca-sjamanisme. Ik deed alles om terug te komen bij ‘mijn natuur’.  Ik had het gevoel iets belangrijks te zijn verloren, alsof een deel van mijn ziel er niet was.  Opvoeding, school en wetenschap leken mij alleen nog maar verder af te voeren van wie ik werkelijk was. Voor mij leek het wel of ik mijn ziel, steeds meer van zijn oorspronkelijke software moest opgeven om in het sociale systeem te passen. Op mijn ontdekkingsreis kwam ik veel tegen. Bits and bytes. Ik ging dingen zien, voelen en horen die voor mijn natuurlijk voelden. Ik zag flarden van vorige levens, stukjes reizen van de ziel. Ik ontmoette mensen uit mijn zielengroep. Ik kon met organen praten. Soms zag ik engelen of overleden mensen. Wereldreizen door mijn lichaam en meditaties de wereld rond. Maar het allerbelangrijkste was dat ik me voor het eerst thuis voelde bij mezelf, meer verbonden met mezelf. In mijn werk  als shiatsu-masseur kon ik  via mijn handen  praten met de energie, de ziel of de organen van mijn klanten. Zo konden zij  de software die hen meer eigen was herprogrammeren en werd hun welzijn en kwaliteit van leven bevorderd. Dit helderweten en heldervoelen en ons sociale systeem leken wel 2 tegengestelde programma’s die in mij draaiden. En dat leverde regelmatig extreme crashes. Ik was niet van plan dit weten op te geven maar snapte niet hoe ik met een dergelijke eigenwijze software een plekje in de maatschappij kon vinden. Iets in mij was behoorlijk bang.

Zijn we toe aan nieuwe software? Ik wel! Bestaat er zoiets als puur bewustzijn? Bronweten? Bronware….

Wie ben ik en wie stuurt de hardware aan? Mijn mind, mijn emoties, mijn gedrag, mijn ego, mijn pscyhe, mijn onderbewustzijn, mijn angst, mijn overlevingssystemen, mijn opvoeding, mijn genen, mijn ziel…..of mijn bron? Hoewel ik steeds meer licht en liefde en natuurlijk weten ervaarde bij mijzelf en om mij heen, leek het even vaak of ik gegrepen werd door iets dat duister was of zwaar voelde. Doodeng vond ik dat en nog enger, en het maakte me gek van woede. Alsof meerdere software programma’s streden om wie er de hardware aan mocht sturen. Elke keer als de bronware, de hardware aanstuurde, voelde ik levendigheid, zachtheid en liefde en had ik meer directe ingang tot ‘waarheid’.  ‘Waarheid’ kwam via beelden die ik zag, of gedichten die automatisch uit mijn pen kwamen, sensaties in mijn lichaam of zielereizen. In een van mijn zwartste en angstigste periodes zag ik een helder beeld van een gouden baby die met een grote gouden bol verbonden was en voelde ik onmiddellijk een diepe ontspanning in mijn lichaam. Al crashend en reprogrammerend kwamen bits and bytes van de bronware. En zo wordt nu nog steeds de hardware herschreven opnieuw geroot vanuit de oorspronkelijke bronware, het bronweten. Het is supervibrant, superkrachtig, superliefdevol en superhelder. Het is alwetend en uniek tegelijkertijd. Tuurlijk zitten er nog bugs van de mind, het onderbewuste, de emoties of het ego. Maar de bronware is de informatie geworden. Dit heeft niet alleen invloed op je lichaam maar straalt door op je hele leven. Het wordt makkelijker, plezieriger en avontuurlijker. Je gaat ervaren dat je liefde bent en dat alles er is voor je om van te genieten. Zoals de digitale uitvindingen zich in een indrukwekkend snel tempo hebben ontwikkeld waardoor iedereen over de hele wereld via telefoon en computer  contact kan hebben met iedereen. Zo zijn de verbindingen met het bronweten ook ontelbaar meer, sneller en schoner… En kan iedereen op zijn of haar unieke manier weer en meer verbinden met de bronware. Je kan als het ware direkt inbellen met je hogere zelf, je bronweten, je liefde zijn op jouw eigen unieke manier. Ik garandeer je dat er niets mooiers is dan je weer en meer te herinneren dat je liefde bent en het niet langer nodig is je te beschermen of te verdedigen. Want er is niks te beschermen, niks te overleven en niks te verdedigen. Leven in liefde, openheid en creatiekracht. Dit is het grootste kado dat je jezelf en de wereld kan geven.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *