Zoals ik in de blog hongerklop vertelde was ik op retreat gegaan voor de nodige reflectie en ontspanning. Beetje yoga en meditatie dat kan ik wel aan en leuk om een fire ceremonie mee te maken. Zal wel zelfde zijn als een kampvuur met meditatie, toch?

We hadden aan het begin van het weekend een Coco gehad die we een naam moesten geven en die onze blokkade moest voorstellen en die we overal naar toe moesten meeslepen. Ja overal waar je ging liep je met een Coco in je hand!

Mijn Coco heette Coco Loco en stond voor het loslaten van verleden en toekomst om in het nu te leven. Ok niemand kent me in dit dorpje dus rondlopen met Coco dat gaat wel lukken als dat het vreemdste is dit weekend prima.

Verder kregen we te horen dat we tijdens de fire ceremonie als symbool voor loslaten de Coco in het vuur gingen gooien. Geen probleem, graag zelfs!

Na een heerlijke shrimps maaltijd, vissersdorp dus lekkerder, verser kan je ze niet krijgen. Gingen we met de boot op weg naar een verlaten strand. Hemel vol sterren, blazende wind, geluid van klotsende water en af en toe een bootje. Het vuur werd aangestoken terwijl wij de sterren bekeken.

Toen het vuur gereed was werden wij erbij geroepen om in halve cirkel rond het vuur te gaan staan met de Coco’s voor ons. Dat we iets kleins gingen delen over de blokkades had ik me als introvert op voorbereid. Dus check ik was er klaar voor! toch?

Mis wij gingen meedoen aan de gehele fire ceremonie met aanroepen van de elementen, voorouders, aarde en de vier windrichtingen en de hemel. OK, daar had ik me niet op voorbereid. Iedereen scheen op zijn beurt te weten hoe ze dat moesten doen en wat te zeggen. hele verzen werden opgezegd. Ik werd er steeds zenuwachtiger van en raakte een beetje in paniek wat moet ik zeggen. DENK, DENK! Zouden ze die verzen ter plekke bedacht hebben of van te voren, hadden ze zich voorbereid? Hoe was ik zo stom om niet in te lezen over wat een fire ceremonie voorstelt! De introverte mind die maar niet op houdt life in actie !

Mijn beurt: Dankje wel westen, ohm!

Please follow and like us:
Categorieën: Bloghet leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *