Enquete

Niet iedereen zit te wachten om mee te doen aan een enquête. Velen geven een smoes en hopen dan eronderuit te komen. Ik heb de 7 meest voorkomende redenen op een rij gezet:

Negeert je

Deze persoon denkt door je te negeren dat je die persoon ook niet ziet. Je zegt goedemorgen en krijgt niks terug niet eens een blik of goedemorgen. Ze schieten vaak langs je heen en doen alsof je niet met hen praat.

Doe nooit mee aan enquêtes

De notoire weigeraars. Deze mensen doen nooit mee aan enquêtes en zijn ook niet te overtuigen om mee te doen vaak. Dus spaar je energie en groet hen en ga naar je volgende slachtoffer. Soms vinden ze enquêtes en onderzoek onzin, anderen doen om principiële redenen niet mee.

Weet niks hierover/ kom hier nooit

Deze groep denkt geen zinvolle bijdrage te kunnen leveren doordat ze niets weten van het onderwerp, maar juist ook hun mening is van belang. Maar soms zegt men dit om van jou en je enquête af te komen. Bij deze groep is soms iets extra uitleg over de enquête genoeg om hun toch te laten meedoen.

Deels enquête invullen

Deze groep heeft ingestemd, maar heeft geen zin. En grijpt iedere aanleiding aan om de enquête aan jou terug te geven zonder af te maken. De echte redenen is dat ze geen zin hebben, maar vaak zeggen ze ik heb een belangrijk telefoontje of gaan een praatje aan met iemand.

Doe zo vaak mee sla dit keer over

Heb jij weer, heb je eindelijk iemand gevonden die op regelmatige basis enquêtes doet heeft hij of zij dit keer geen zin om mee te doen. Deze zijn niet te overtuigen om mee te doen ook deze ene keer, maar heel soms zien ze je bezig en zeggen ze geef maar hier!

Geen tijd

Meest gehoorde reden, geen tijd. Soms is het een smoes en soms is het echt. Ze moeten een trein halen, hebben een tentamen, hebben een sollicitatiegesprek of een afspraak om maar een paar van de geen tijd redenen te noemen. Soms helpt het als je aangeeft dat de enquête maar een paar minuten duurt. Wel alleen doen als het echt zo is.

Geen zin

Deze groep is het eerlijkst en ik moet altijd lachen om hen, want ze geven eerlijk aan geen zin te hebben. En vaak zeggen ze er nog sorry bij. Tja daar kan je niet tegen op tegen geen zin.

Welke redenen kom jij tegen om deelname aan een onderzoek niet te doen?

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *